петък, 8 юни 2012 г.

Истината е, че зад удоволствието от секса се крие цяла химична лаборатория!
Убеди се сам! Ето химичните вещества, които ни карат да се кефим на секса: 

Пролактин
Успокоява сексуалната възбуда след оргазъм и пренастройва ума на не-сексуална вълна. Съдържанието му се повишава рязко веднага след оргазъм. Това е рядък момент от мъжкото ни съществуване, в който не мислим за секс. 
Пролактинът те откъсва от секса, след като свършиш, като ти позволява да мислиш и за странични неща, освен за голото момиче до теб. И така, ако току-що си свършил и умът ти е завладян от мисли за работата, която ти предстои днес – то това е пролактин. 
Окситоцин
Той се секретира от хипофизата. Стимулира простатата, причинява мускулни съкращения и повишава чувствителността на нервите. Изследванията показват, че повишеното количество окситоцин води до по силни оргазми. 
Окситоцинът е известен като "cuddling hormone" (в буквален превод „гушкав хормон”), понеже повишава чувството за свързаност между двама души. Намира се и в млякото на майката, което засилва връзката между бебето и нея. Ако изпитваш силно удоволствие от това, че си се гушнал в твоето момиче след като сте приключили със секса, то това е окситоцин.
Ендорфини
Това са група невротрансмитери, които се свързват с опиатните рецептори в организма ти и успокояват болката. Ацетилхолинът и допаминът са ендорфини. Тези вещества имат структура, подобна на тази на морфина. Намаляват стреса и повишават самочувствието. 
Време е за... сънЕндорфините създават чувство на еуфория и имат успокояващ ефект. От тях те обзема усещане на спокойствие и щастие, чувстваш се замаян и сънлив, дори може да задремеш. Но прекомерната стимулация на опиатните рецептори (например с хероин) води до понижено сексуално влечение. 
Извод: следващия път, когато половинката ти недоволства от това, че отново ти се спи след секс, веднага я контрирай – „Ендорфини!” След което си хъркай сладко – и без това вече си имаш оправдание.
Адреналин...


Адреналин (епинефрин) Двойка в леглото
Адреналинът активира симпатиковия дял на нервната система, което повишава честотата на сърдечния ритъм и разширява артериите, което пък води до по-добра циркулация на кръвта в мускулите по време на секс. По време на любовната игра се отделят големи количества адреналин. 
Адреналинът те кара да се чувстваш така, сякаш сърцето ти ще се пръсне и ще изскочи от гърдите ти. 
Фенилетиламин 
Фенилетиламинът осигурява освобождаването на допамин в центровете на удоволствие. Този химикал се освобождава по време на пиковете на оргазма. Той предизвиква чувства на привличане, възбуда и пълно щастие. Интересно е да се отбележи, че този химикал се среща в шоколада. 
Тестостерон
Тестостеронът подхранва сексуалното желание и агресията. Важен е за либидото и сексуалната възбуда. Мъже и жени с ниски нива на тестостерон имат смущения в сексуалния живот. 
Той те кара да усещаш възбуда и сексуална мощ. Ако си забелязал вълна от самочувствие да те залива след секс – това е тестостерон. 
Серотонин
Той регулира настроението ти. Оргазмът стимулира осовбождаването на допълнителна доза серотонин, който действа като антидепресант. 
Серотонинът те кара да се чувстваш щастлив, емоционално балансиран и доволен. Повечето антидепресанти целят повишаване на нивата на серотонин в организма. 
Естествен наркотик! 
Има хора, които са готови да извървят огромни разстояния, да преодолеят всякакви пречки и да платят много пари, за да се сдобият с поредната доза наркотик. Но защо трябва да плащаме за нещо, което си е вътре в нас? Всички тези вещества си стоят в организма ни и чакат да бъдат освободени, а ключът към тяхната свобода е нашият оргазъм! Нима има нещо по хубаво от това? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар